REKLAMA
Jako że kochamy zapiekanki zwłaszcza ziemniaczane to postanowiłam coś innego wymyślić niż zawsze aby tą zapiekankę trochę ubogacić smakowo i kolorystycznie ;) Zapiekanka warta zachodu bo niestety, ale odrobinkę trzeba przy niej postać ale za to ile zachwytu potem i smaku, myślę że warto, a teraz, wiosną jest na taką zapiekankę najlepsza pora gdyż mamy dostęp do większej ilości warzyw w dodatku świeżych warzyw. Danie wprawdzie zawiera boczek, ale to nie są duże ilości jest on tylko na smak, natomiast ziemniaki podkreślone są przyprawą do ziemniaków która podkręca smak ziemniaka i sprawia że staje się on nie zwykłe w swoim smaku.
Bardzo letnia, kusząca wyglądem i banalnie prosta do wykonania propozycja na całkiem inny obiad. Tak przygotowany filet z kurczaka jest delikatny a sos botwinkowy bardzo aromatyczny. Doskonale komponuje się z młodymi ziemniaczkami lub kopytkami. W tym wydaniu zapewniam, że zasmakuje. Polecam gorąco.
Chłodnik litewski w postaci torciku z jajkami. Sprawdza się jako przystawka albo kolacja na zimno. Świetnie smakuje w upalne dni, ponieważ super ochładza.
Lekki obiadek na upalne dni.
Ostatnio skomentowane
Mięciutka łopatka w sosie cebulowym z lubczykiem