Bruschetta z boczniakami i pesto

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Fajna chrupiąca przekąska imprezowa. Szybka, prosta do zrobienia. Z jajkiem z boczniakami w roli głównej. Zapewniam że na jednej się nie skończy. Idealne na imprezę jako przekąska.

  • 25 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 kromek chleba pszennego

    5 jajek

    5 pomidorków koktajlowych

    5 grzybów boczniaków

    ser camembert

    pieprz czerwony, sól

    olej rzepakowy



    pesto:

    1/2 doniczki bazylii

    1 łyżka parmezanu tartego

    2 łyżki orzechów włoskich

    sól. pieprz

    oliwa z oliwek

    1 ząbek czosnku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Pesto Grzanki Przekąski

Bruschetta z boczniakami i pesto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pesto:

    Do wysokiego pojemnika przekładam listki bazylii, dodaję orzechy, czosnek, parmezan, oliwę z oliwek. Oliwę dolewam stopniowo i patrzę jaką konsystencję ma pesto. Na końcu doprawiam solą, pieprzem.


    Boczniaki posypuję solą, pieprzem i smażę na oleju.


    W każdej kromce chleba robię wgłębienie na jako. Wbijam jajko, układam pomidorka koktajlowego, i wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 190 stopni i piekę około 15 minut aż jajko lekko się zetnie. Po wyjęciu z piekarnika smaruję pesto i układam boczniaka, kawałek sera. Dekoruję bazylią, posypuję pieprzem czerwonym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bazylia Boczniaki Grzyby Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować