Bigos z mięsem mielonym

3.5 (2 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Sycący bigosik z mięsem mielonym ,który zachwyci każdego! Pychotka.

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • główka młodej kapusty
    3 cebule,
    500 gramów mielonej wieprzowiny,
    1 papryka
    puszka pomidorów w zalewie,
    łyżka papryki w proszku,
    sól, pieprz
    olej
Wystaw ocenę:

3.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Bigos

Bigos z mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W dużym garnku rozgrzej trochę oleju, wrzuć posiekaną cebulę i mięso.
    Smaż około 10 minut, jednocześnie rozdrabniając mięso, aż wszystko lekko się zrumieni, wsyp paprykę i wymieszaj.
    Teraz do garnka dodaj kapustę pokrojoną dość grubo, paprykę pokrojoną w paski i pomidory razem z sokiem, dokładnie wymieszaj.
    Gotuj pod przykryciem 10-15 minut. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Papryka Mięso mielone wieprzowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować