Biała papryka z mięsem mielonym i ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na początku gotujemy ryż w osolonej wodzie.Następnie kroimy cebulkę i podsmażamy na rozgrzanej patelni. Po chwili dodajemy mięso mielone, przyprawiamy i dusimy kilka minut aż zbrązowieje. Pomidora obieramy ze skórki, kroimy drobno i dodajemy do mięsa. Dusimy.
Ryż płuczemy zimną wodą ,czekamy aż lekko wystygnie a następnie mieszamy z mięsem. Dodajemy część posiekanej natki pietruszki.
Białe papryki myjemy, ucinamy kapelusze i wydrążamy środki ,a następnie faszerujemy mięsem z ryżem.Papryki układamy w blaszce, zalewamy sokiem pomidorowym, posolonym i popieprzonym. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni. Pieczemy ok godzinę pod przykryciem.Przed końcem pieczenia kładziemy po plastrze sera.Smacznego .
Komentarze