Naleśniki buraczane z mięsem mielonym i pestkami dyni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka roztrzep, wlej mleko, wodę i koncentrat z buraków, wsyp mąkę, dodaj szczyptę soli a następnie wszystko ubij trzepaczką.
Usmaż naleśniki na muśniętej olejem patelni. Pekinkę poszatkuj, mozzarellę pokrój plastry,skrop oliwą.Pestki upraż na suchej patelni.
Cebulę pokrój drobno, podsmaż na oleju na głębszej patelni. Gdy się zeszkli, wtedy dodaj mięso mielone. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, marchewki pokrojone w drobną kostkę oraz 1/2 łyżeczki przyprawy do mięsa mielonego. Smaż pod przykryciem na małym ogniu.
Pod koniec dodaj przecier,przypraw do smaku solą, pieprzem,papryką słodką.Duś pod przykryciem 3-4 minutki.
Do każdego naleśnika włóż porcję mięsa mielonego i plaster mozzarelli,zwiń i posyp uprażonymi pestkami, oraz sałatą, oprósz pieprzem.Smacznego.
Komentarze