Bigos z kapusty świeżej z cukinią

5 (1 ocen)

  • 40 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Danie jednogarnkowe warzywa duszone we własnym sosie.

  • 40 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 główki kapusty białej ( ok. 1 kg )
    3 czerwone papryki
    3 duże cebule
    1 cukinia (ok.1.kg )
    ok.1 kg kiełbasy cienkiej
    1 puszka pomidorów krojonych
    3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    sól, pieprz, papryka słodka i ostra do smaku, bazylia, oregano.
    3 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Bigos

Bigos z kapusty świeżej z cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obrać pokroić w ósemki. Olej wlać do garnka z grubszym dnem, dodać cebulę poddusić i po kolei dokładamy wszystkie warzywa: kapustę poszatkować, paprykę pokroić w paseczki, cukinię w kostkę, dodać przyprawy, pomidorki z puszki i koncentrat pomidorowy. Na osobnej patelni podsmażany kiełbaskę na złoty kolor z dodatkiem papryki słodkiej i ostrej i przekładamy do garnka z warzywami. Chwilkę wszystko dusimy. Doprawić do smaku.

Porady

Przed podaniem bigos możemy posypać natką pietruszki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta biała

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować