Bigos ze świeżej kapusty

4.5 (142 ocen)

Przyrząd do krojenia i szatkowania to 12 elementów, dzięki którym przygotujesz szybko i bez wysiłku swoje potrawy! Oferta specjalna dla czytelników PRZEŚLIJ PRZEPIS ważna do 17.12.2014

Składniki:

  • 70 dag łopatki wieprzowej
    główka kapusty
    2 marchewki
    1 pietruszka
    2 cebule
    4 pomidory
    1/2 pęczka natki pietruszki
    papryka czerwona
    2 szklanka bulionu warzywnego
    2 łyżki oleju
    sól, pieprz, cukier
    kilka gałązek tymianku
Wystaw ocenę:

4.5 (142 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Bigos ze świeżej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy w drobną kostkę. Cebule siekamy, marchewki i pietruszkę obieramy i kroimy w plasterki, a kapustę szatkujemy.
  • 2. W rondlu rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim mięso. Gdy odparuje płyn, dodajemy cebulę i chwilę smażymy razem. Następnie dodajemy kapustę, pietruszkę i marchewkę. Zalewamy gorącym bulionem.
  • 3. Bigos dusimy pod przykryciem, na małym ogniu, ok. 40 minut. Na 5-10 minut przed końcem gotowania dodajemy obrane i pokrojone w kostkę pomidory i paprykę oraz posiekane zioła. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem.

Porady

Przyrząd do krojenia i szatkowania to 12 elementów, dzięki którym przygotujesz szybko i bez wysiłku swoje potrawy! Oferta specjalna dla czytelników PRZEŚLIJ PRZEPIS ważna do 17.12.2014 Zamów teraz! www.robsalatki.pl tel.: 22 512 54 68 Materiały prasowe

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować