Bigos ze świeżej kapusty z kiełbasą

4.3 (233 ocen)

  • 1 godz. 40 min
  • Dla 6 osób

Mój ulubiony przepis na kapustę. Taki "bigos" kojarzy się głownie z młodą kapustą, ja przygotowuję go o każdej porze roku, jest bardzo smaczny.

  • 1 godz. 40 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 1 duża główka kapusty
    400g dobrej jakości kiełbasy
    3-4 łyżki masła
    vegeta, pieprz
    2-3 łyżki koncentratu pomidorowego
Wystaw ocenę:

4.3 (233 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Bigos

Bigos ze świeżej kapusty z kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę szatkujemy. Kiełbasę kroimy w kostkę.
  • 2. W garnku (niekoniecznie z grubym dnem) rozpuszczamy masło. Przekładamy kapustę, od razu zalewamy szklanką wody. Posypujemy vegetą. Dodajemy kiełbasę. Dusimy przez około 1 godzinę aż kapusta będzie miękka.
  • 3. Na koniec dodajemy koncentrat i doprawiamy do smaku vegetą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Kiełbasa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować