Białe szparagi w cieście francuskim

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Nie są łykowate, a wręcz przeciwnie- chrupiące, smaczne, a ich przygotowanie zajmuje dosłownie chwilkę. Jeśli zrezygnujemy z szynki będzie to fajne wegetariańskie danie

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 pęczek białych szparagów
    1 opakowanie ciasta francuskiego
    1 opakowanie ulubionej szynki
    1 opakowanie sera żółtego w plastrach
    1 jajko
    ziarna sezamu
    ziarna maku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki

Białe szparagi w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szparagom oderwać stwardniałe końce, obrać do 3/4 wysokości.
  • 2. Szparagi podgotować 2 min. w Osolonej widzie, od razu odcedzić.
  • 3. Szparagi owinąć szynką, serem i zawinąć paskiem ciasta francuskiego.
  • 4. Ciasto posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać makiem i sezamem. Szparagi piec około 15-20 min. W 180 stopniach góra-dół
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Białe szparagi Ciasto francuskie

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować