Mini deserki na słodki stół z masłem orzechowym

4.33 (3 ocen)

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Te deserki sprawdzą się świetnie zarówno w mini wersji na słodki stół jak i w wersji pełnowymiarowej w pucharkach. Wtedy można warstwy powielać, dzięki czemu głębia smaku będzie jeszcze bardziej wyczuwalna i będą się super ze sobą przeplatały.

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na 9 małych pucharków na słodki stół po 100ml każdy:

    Krem kinder czekolada:
    100g czekoladek kinder (1 opakowanie)
    150ml śmietanki 36%

    4-5 herbatników petit beurre
    3 łyżki masła orzechowego
    4-5 łyżek mleka 2%
    1 banan
    Maliny liofilizowane
    kilka owoców miechunki (można dać inne)
Wystaw ocenę:

4.33 (3 ocen)

Zobacz również:

Deser na zimno

Mini deserki na słodki stół z masłem orzechowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śmietankę doprowadzić prawie do wrzenia, zdjąć z palnika i dodać połamane czekoladki, całość wymieszać do uzyskania jednolitej masy. Schłodzić w lodówce przez minimum 4 h.
  • 2. Banany pokroić w małą kostkę. Ciastka zmielić na pył.
  • 3. Wszystkie składniki na krem ubić na sztywno, zacząć wykładać warstwami do pucharków: warstwę ciastek, krem orzechowy, banany, krem kinder. Przyozdobić owocem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masło orzechowe Banany

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować