Szparagi w cieście francuskim z boczkiem

  • wyświetlono: 3402 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Szparagi, boczek i ciasto francuskie to super połączenie.

IMG_20200815_103145
  • 12 porcje
  • 30min

Składniki

1 pęczek szparagów

1 op ciasta francuskiego

plastry boczku wędzonego parzonego ( tyle ile jest szparagów )

1 jajko

Sposób przygotowania przepisu:

Szparagi w cieście francuskim z boczkiem

  • 1. Szparagi opłukać i odłamać zdrewniałą część.

    Ciasto pociąć na tyle pasków ile mamy szparagów.

    Tyle samo ma być plastrów boczku.

    Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia.

    Na plaster ciasta położyć boczek i zawinąć w to szparagi.

    Układać na blasze, posmarować rozmąconym jajkiem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 20 minut.

    Przekąskę zajadać na ciepło zaraz po przyrządzeniu.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

ciasto francuskieboczekprzekąskiSzparagisezonowez piekarnikaszybko i smacznie

Komentarze

Podobne przepisy

Kabanosy

Dodane przez: JulkaTomeczek

Kabanosy w cieście francuskim

Pyszna i szybka przekąska która...

Parówki w cieście francuskim

Dodane przez: akrobatka22

Parówki w cieście francuskim

Takie przekąski sprawdzą się rewelacyjnie...

szasz

Dodane przez: Habibi Chi

Szaszłyki z ciasta francuskiego

Bardzo efektowny i smaczny sposób...

Parówki

Dodane przez: JulkaTomeczek

Parówki w cieście francuskim

Pyszna i szybka w przygotowaniu...

Kabanosy w cieście francuskim

Dodane przez: Mniam1

Kabanosy w cieście francuskim

Banalnie prosta i smaczna przekąska...

ślimaczki

Dodane przez: Nina80

Ślimaczki z ciasta francuskiego

Ślimaczki z ciasta francuskiego...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE