Szparagi w cieście francuskim z boczkiem

  • wyświetlono: 2295 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Szparagi, boczek i ciasto francuskie to super połączenie.

zzewa
  • 12 porcje
  • 30min

Składniki

1 pęczek szparagów

1 op ciasta francuskiego

plastry boczku wędzonego parzonego ( tyle ile jest szparagów )

1 jajko

Sposób przygotowania przepisu:

Szparagi w cieście francuskim z boczkiem

  • 1. Szparagi opłukać i odłamać zdrewniałą część.

    Ciasto pociąć na tyle pasków ile mamy szparagów.

    Tyle samo ma być plastrów boczku.

    Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia.

    Na plaster ciasta położyć boczek i zawinąć w to szparagi.

    Układać na blasze, posmarować rozmąconym jajkiem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 20 minut.

    Przekąskę zajadać na ciepło zaraz po przyrządzeniu.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

ciasto francuskieboczekprzekąskiSzparagisezonowez piekarnikaszybko i smacznie

Komentarze

Podobne przepisy

Kabanosy w cieście francuskim

Dodane przez: Mniam1

Kabanosy w cieście francuskim

Banalnie prosta i smaczna przekąska...

Parówki

Dodane przez: JulkaTomeczek

Parówki w cieście francuskim

Pyszna i szybka w przygotowaniu...

Parówki w cieście francuskim

Dodane przez: smak i uczucie

Parówki w cieście francuskim

Parówki zapiekane w cieście francuskim...

Parówki w cieście francuskim

Dodane przez: AnaHana

Parówki w cieście francuskim

Parówki w cieście francuskim to...

łosoś w cieście francuskim

Dodane przez: elka72

Łosoś w cieście francuskim

Smaczna,efektowna i szybka wykonaniu...

ślimaczki

Dodane przez: Nina80

ślimaczki z ciasta francuskiego

wytrawne imprezowe ślimaczki z...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE