Błyskawiczne bułki z jabłkami i cynamonem są przepyszne, mięciutkie, szybkie do zrobienia i bardzo smaczne. Na oleju, wszystko mieszamy reką i gotowe.
15 min
Dla 9 osób
Łatwy
Składniki:
200 g chudego twarożku lub homogenizowanego serka
100 ml oleju rzepakowego
cukier waniliowy
110 g cukru
300 g mąki pszennej
10 g proszku do pieczenia= łyżka stołowa
3 średniej wielkości jabłka, obrane ze skórki, pocięte w grube kawałki
cukier i cynamon do obtoczenia upieczonych bułeczek
Błyskawiczne bułki z jabłkami i cynamonem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Piekarnik nagrzać na 180 stopni. Twarożek, olej, cukier i cukier waniliowy wymieszać w misce. Dodać mąkę, wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Zamieszać ręką.
2. Dodać kawałki jabłek. Ulepić 6 do 9 bułeczek i umieścić je na foremce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 25 minut.
3. Do małej miseczki wsypuję cukier z cynamonem. Po wyjęciu z piekarnika jeszcze ciepłe bułeczki obtaczam w drobnym cukrze i cynamonie. Gotowe.
Komentarze