Szparagi w cieście francuskim

  • wyświetlono: 540 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Bardzo smaczna przekąska,idealna na majówkę. Szparagi mięciutkie,ciasto chrupiące,można zabrać je ze sobą na piknik lub do pracy.

elka72
  • 10 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

1 op ciasta francuskiego
10 szt zielonych szparagów
10 plastrów wędzonego boczku (bardzo cienkich)
10 pasków żółtego sera
pieprz
1 jajko
1 łyżeczka sezamu
(biały i czarny)

Sposób przygotowania przepisu:

Szparagi w cieście francuskim

  • 1. Szparagi umyć,odłamać twarde końcówki i oprószyć pieprzem.
    Ciasto rozwinąć i pociąć na wąskie paski.
    Na plastry boczku nałożyć paski sera i serem do środka nawinąć na każdego szparaga. Na boczek nawinąć paski ciasta. Owinięte szparagi ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
    Jajko rozbić,roztrzepać widelcem i posmarować przygotowane zawijasy. Górę posypać sezamem.
    Wstawić do nagrzanego do 200*C piekarnika i piec 15-20 minut do ładnego zarumienienia się ciasta.
    Najlepiej smakują ciepłe,ale na zimno też są niczego sobie.

Porady

Można szparagi też posolić lecz ja tego nie robiłam ponieważ boczek wędzony jest wystarczająco słony

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

ciasto francuskieSzparagiprzekąskapiknik

Komentarze

Podobne przepisy

Parówki

Dodane przez: JulkaTomeczek

Parówki w cieście francuskim

Pyszna i szybka w przygotowaniu...

Kabanosy w cieście francuskim

Dodane przez: Mniam1

Kabanosy w cieście francuskim

Banalnie prosta i smaczna przekąska...

Parówki w cieście francuskim

Dodane przez: AnaHana

Parówki w cieście francuskim

Parówki w cieście francuskim to...

łosoś w cieście francuskim

Dodane przez: elka72

Łosoś w cieście francuskim

Smaczna,efektowna i szybka wykonaniu...

PALUSZKI Z KURCZAKA W CIEŚCIE FRANCUSKIM

Dodane przez: Kuchnia MagdaLeny

PALUSZKI Z KURCZAKA W CIEŚCIE FRANCUSKIM

Świetna przekąska na kolację lub...

parówki w cieście francuskim

Dodane przez: mariosylwia

Parówki w cieście francuskim

:-) Gorąco polecam (-:

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE