Bezglutenowe placuszki śmietankowe

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Smaczne placuszki przygotowane na śmietance, słodzone ksylitolem. Polecam na śniadanie, obiad lub kolację.

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 8 łyżek śmietanki
    1 jajko
    1 łyżka ksylitolu
    5 łyżek mąki orkiszowej
    1/3 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia
    olej do smażenia
    ksylitol w pudrze
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Placki

Bezglutenowe placuszki śmietankowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wlewamy śmietankę i dodajemy jajko, ksylitol i mieszamy. Wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia, ponownie mieszamy. Placuszki smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiany kolor. Usmażone posypujemy ksylitolem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować