Bezglutenowe placuszki z jabłkami

3.21 (14 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczne placuszki. Przygotowane z mąką kukurydzianą i ryżową, słodzone ksylitolem. Polecam na słodki obiad lub deser.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 średnie jabłka
    1 duże jajko
    1 szkl mleka
    6 łyżek z czubkiem mąki kukurydzianej
    6 łyżek mąki ryżowej
    2 łyżki ksylitolu
    1/2 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia
    olej do smażenia
    cukier puder
Wystaw ocenę:

3.21 (14 ocen)

Zobacz również:

Desery Placki Jajko

Bezglutenowe placuszki z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka myjemy i wycieramy ściereczką, obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej do miski. Dodajemy wybite jajko, mleko i mieszamy. Wsypujemy ksylitol, mąki i proszek do pieczenia i ponownie mieszamy.
    Na patelni rozgrzewamy olej i łyżką nabieramy porcje ciasta. Kładziemy na rozgrzany olej i smażymy z obu stron na rumiany kolor.
    Przekładamy na ręcznik papierowy i odsączamy z nadmiaru oleju. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować