REKLAMA

Bezglutenowe placuszki z jabłkami

wyświetlono: 1114 | dodany do książki kucharskiej: 2 | polecenia: 0

Zapraszam na smaczne placuszki. Przygotowane z mąką kukurydzianą i ryżową, słodzone ksylitolem. Polecam na słodki obiad lub deser.

opublikowany: 10.05.2019
Udostępnij Pinterest
  • dla 4 osób
  • 60 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 średnie jabłka
    1 duże jajko
    1 szkl mleka
    6 łyżek z czubkiem mąki kukurydzianej
    6 łyżek mąki ryżowej
    2 łyżki ksylitolu
    1/2 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia
    olej do smażenia
    cukier puder
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka myjemy i wycieramy ściereczką, obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej do miski. Dodajemy wybite jajko, mleko i mieszamy. Wsypujemy ksylitol, mąki i proszek do pieczenia i ponownie mieszamy.
    Na patelni rozgrzewamy olej i łyżką nabieramy porcje ciasta. Kładziemy na rozgrzany olej i smażymy z obu stron na rumiany kolor.
    Przekładamy na ręcznik papierowy i odsączamy z nadmiaru oleju. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.

Porady

Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: kuchenny świat

Placuszki z jabłkami

Zapraszam na pyszne i proste w przygotowaniu placuszki z jabłkami. Polecam na słodki obiad lub deser.

kategoria: Desery Placki jajko opublikowany: 08.10.2018 | wyświetlono: 334 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE