Bezglutenowe placuszki ryżowe z jabłkiem na jogurcie owocowym

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Smaczne placuszki z brązowego ryżu z dodatkiem jabłka na jogurcie owocowym. Polecam na słodkie śniadanie, obiad, deser lub kolację.

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 160 g ugotowanego brązowego ryżu
    1 jabłko ( 120 g )
    150 g jogurtu owocowego ( u mnie bez cukru )
    1 jajko
    1 łyżka ksylitolu
    3 łyżki mąki z ciecierzycy
    1 łyżka mąki orkiszowej pełnoziarnistej
    1/2 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia
    olej do smażenia
    puder z ksylitolu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Bezglutenowe placuszki ryżowe z jabłkiem na jogurcie owocowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłko myjemy i osuszamy, kroimy i usuwamy gniazdo nasienne. Obieramy i kroimy w kosteczkę, przekładamy do miski. Dodajemy resztę składników i mieszamy. Odstawiamy na 15 minut.
    Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy placuszki z obu stron na rumiany kolor na małym ogniu. Usmażone placuszki przekładamy na ręcznik papierowy, odsączamy z oleju.
    Przed podaniem posypujemy pudrem z ksylitolu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować