Bezglutenowe naleśniki budyniowe z nadzieniem borówkowym

5 (1 ocen)

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Borówki połączone z serem są szalenie smaczne! Uwielbiam, mogę jeść co dziennie w sezonie borówek, na śniadanie, obiad i kolację:)

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Naleśniki:
    opakowanie budyniu malinowego [40 g]
    jajka [2 sztuki]
    mleko [60 ml / 1/4 szklanki]
    Farsz:

    2 łyżki mascarpone
    2 łyżki tłustego serka homogenizowanego
    6 łyżek borówek
    4 łyżki cukru
    parę kropel soku z cytryny

    Dodatkowo:
    świeże borówki
    cukier puder
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Bezglutenowe naleśniki budyniowe z nadzieniem borówkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka wbić do miseczki, rozkłócić z mlekiem i wymieszać z proszkiem budyniowym.
    Ciasto smażyć na suchej lub lekko natłuszczonej i mocno nagrzanej patelni przez 1-2 minuty z każdej strony.

    Do miski włożyć oba sery, borówki i cukier oraz zmiksować.

    Wyłożyć farsz na usmażone naleśniki, zwinąć w kopertę. Podać udekorowane borówkami i miętą oraz oprószone cukrem pudrem. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować