Naleśniki budyniowe

5 (146 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Chyba nie ma tygodnia aby nie było u mnie naleśników na obiad. Zwykle są to naleśniki z serem lub dżemem bo takie lubimy najbardziej.

Tym razem do ciasta postanowiłam dodać budynie waniliowe i muszę przyznać, że wyszły naprawdę pyszne. Nawet Oliwka zauważyła, że dzisiaj smakują tak "wyjątkowo" ;)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 szkl mąki pszennej

    2 budynie waniliowe

    3 szkl mleka

    1 szkl wody gazowanej

    szczypta proszku do pieczenia

    3 jajka

    ewentualnie cukier do smaku


    olej kokosowy do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (146 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki budyniowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki miksujemy na gładką masę. Ciasto odstawiamy na pół godziny aby odpoczęło. Przed smażeniem naleśników ciasto mieszamy. W razie konieczności dolewamy odrobinę wody. Na rozgrzanej patelni rozpuszczamy odrobinę oleju, smażymy cienkie naleśniki z obu stron po kilka minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować