Budyniowe naleśniki

5 (200 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Od czego zacząć uroczyste śniadanie ?
Oczywiście od pysznych budyniowych naleśników, pachnących śmietanką z kremowym serkiem , dowolnymi ulubionymi owocami, kropką nad „i” jest dżem truskawkowy-klasyka uwielbiana przez wszystkich, szczególnie tych najmłodszych, ale nie tylko, te naleśniki są całkiem inne niż te zwyczajne, za sprawą budyniu możemy je zrobić mega cieniutkie-ładnie się zawijają i nie rozrywają, choć ciasto jest rzadkie to wychodzą przepyszne. Kubek gorącej herbaty z cytryną i możemy zaczynać ucztę!

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Na około 10 sztuk:
    2 jajka od szczęśliwych kurek
    1 szklanka mleka
    300 ml wody gazowanej mineralnej
    2 torebki budyniu śmietankowego z cukrem trzcinowym
    20 dag mąki tortowej
    2 łyżki oleju rzepakowego

    Dodatki:
    Kremowy serek ze śmietanką
    Ulubione owoce
    Słoiczek dżemu truskawkowego
Wystaw ocenę:

5 (200 ocen)

Budyniowe naleśniki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka wbić do miski, ubić mikserem na puszysto, wlać mleko oraz wodę, dodać mąkę zmieszaną z budyniami, wlać olej, zmiksować na gładką masę bez grudek.
    Odstawić na 10 minut.

    Po tym czasie na rozgrzaną patelnię z niewielką ilością oleju, wlewać porcjami ciasto i smażyć z obu stron cienkie naleśniki, zawijać w trójkąciki, układać na talerzu, podawać z kremowym serkiem, kleksem dżemu i ulubionymi owocami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować