Naleśniki budyniowe

4.99 (144 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na delikatne naleśniki budyniowe. Takie naleśniki najlepiej smakują z dżemem lub innym słodkim dodatkiem. Polecam.

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 1/2 szkl mleka
    1 jajko
    1 łyżka cukru
    1 szkl mąki
    1 op budyniu waniliowego ( na 0,5 l )
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 łyżka oleju do ciasta
    olej do smażenia naleśników
Wystaw ocenę:

4.99 (144 ocen)

Zobacz również:

Desery Naleśniki Jajko

Naleśniki budyniowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do wysokiego naczynia lub miski wlewamy mleko i dodajemy wybite jajko oraz cukier, miksujemy. Dosypujemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia, proszek budyniowy i wlewamy olej, miksujemy. Przygotowane ciasto odstawiamy na około 30 minut.
    Po tym czasie na patelnie wlewamy olej i rozgrzewamy. Łyżką nalewamy ciasto i smażymy naleśniki z obu stron na złoty kolor. Usmażone przekładamy na talerz.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń Jajka Mleko

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować