Racuchy drożdżowe z mąki gryczanej

4.5 (168 ocen)

  • 2 godz.

racuchy to przysmak mojego dzieciństwa te tradycyjne z mąki pszennej, w moim domu maki pszennej używamy bardzo sporadycznie. Staramy się jeść bardziej zdrowo, dlatego dziś zapraszam na racuchy z mąki gryczanej

  • 2 godz.

Składniki:

  • szklanka pojemności około 250 ml

    1 szklanka mąki gryczanej
    1 szklanka pełnotłustego mleka kokosowego
    2 łyzki cukru kokosowego lub innego słodzidła
    1/3 kostki drożdzy
    maliny
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Desery Bezy Racuchy Placki

Racuchy drożdżowe z mąki gryczanej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. w małym rondlu podgrzewam mleko kokosowe z dodatkiem cukru. zdejmuję rondel z palnika i dodaje drożdże wszystko dokładnie mieszamy odstawiamy na 15 min. w ciepłe miejsce.

  • 2. Do mąki dodaje drożdże mieszam i odstawiam do wyrośnięcia na 1 godzinę w ciepłe miejsce.
    Nastepnie dodajemy maliny i smażymy.

    * dodatki u nas mus z malin i jogurt naturalny
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drożdże Maliny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować