racuchy to przysmak mojego dzieciństwa te tradycyjne z mąki pszennej, w moim domu maki pszennej używamy bardzo sporadycznie. Staramy się jeść bardziej zdrowo, dlatego dziś zapraszam na racuchy z mąki gryczanej
2 godz.
Składniki:
szklanka pojemności około 250 ml
1 szklanka mąki gryczanej
1 szklanka pełnotłustego mleka kokosowego
2 łyzki cukru kokosowego lub innego słodzidła
1/3 kostki drożdzy
maliny
Racuchy drożdżowe z mąki gryczanej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.w małym rondlu podgrzewam mleko kokosowe z dodatkiem cukru. zdejmuję rondel z palnika i dodaje drożdże wszystko dokładnie mieszamy odstawiamy na 15 min. w ciepłe miejsce.
2.Do mąki dodaje drożdże mieszam i odstawiam do wyrośnięcia na 1 godzinę w ciepłe miejsce.
Nastepnie dodajemy maliny i smażymy.
Komentarze