REKLAMA

Naleśniki budyniowe z nadzieniem z budyniu

wyświetlono: 162 | dodany do książki kucharskiej: 0 | polecenia: 0

Na podwieczorek polecam pyszne naleśniki. Wyszły mi idealne, takie cieniutkie z lekko chrupiącymi brzegami. Podałam je z ugotowanym waniliowym budyniem, więc i w cieście i w nadzieniu znalazł się budyń. Są pyszne, warto je przygotować.

opublikowany: 24.05.2021
Udostępnij Pinterest
  • dla 4 osób
  • 45 min
  • Łatwy

Składniki:

  • Na ciasto:
    2 jajka
    2 szklanki mleka
    2 szklanki mąki tortowej
    1 cukier waniliowy
    2 łyżki cukru
    1 budyń waniliowy ( bez cukru i na pół litra mleka )

    Nadzienie:
    pół litra mleka
    2 łyżki cukru
    1 budyń waniliowy ( bez cukru i na pół litra mleka )

    Dodatkowo:
    olej do smażenia
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Kuchnia:

Okazje:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na ciasto przekładamy do miski i miksujemy na gładkie bez grudek ciasto. Następnie smażymy naleśniki na rozgrzanej patelni na odrobinie oleju.
  • 2. Budyń gotujemy według przepisu na opakowaniu.
  • 3. Naleśniki smarujemy budyniem i podajemy.
  • 4. Można podać na ciepło, zaraz po przygotowaniu, lub na zimno gdy składniki przestygną. Smacznego życzę.

Porady

Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Z tej receptury wychodzi 12 sztuk naleśników.

Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: LenaGotuje IMG_20200519_112552

Naleśniki budyniowe

Delikatne i pachnące budyniem waniliowym naleśniki. Świetnie smakują z musem rabarbarowym!

kategoria: Naleśniki opublikowany: 21.05.2019 | wyświetlono: 602 Książki kucharskie: 3 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE