Befsztyk wołowy w bułce

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Solidny kawałek, dobrze wysmażonej wołowiny w podpieczonej bułce z cebulką i ostrym sosem tabasco. Konkretne, męskie danie z charakterem.

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Polędwica wołowa 400-500g
    sól, czarny pieprz
    olej do smażenia
    2 bułki ziarniste
    majonez
    szczaw czerwony
    2 średnie cebule
    sos tabasco
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Polędwica Burgery

Befsztyk wołowy w bułce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwicę dzielimy na dwa spore befsztyki. Solimy z obu stron i zostawiamy w lodówce na 1h. Po tym czasie wycieramy płyn ręczniczkiem papierowym. Doprawiamy grubo mielonym czarnym pieprzem.
    Cebule kroimy w piórka. Przesmażamy na niewielkiej ilości oleju do zeszklenia. Doprawiamy soą. Przekładamy do miseczki.
    Na patelnię na której smażyliśmy cebule dodajemy nieco oleju i mocno rozgrzewamy. Smażymy polędwice z obu stron na preferowany stopień wysmażenia. Zostawiamy na kilka minut na desce do odpoczynku.
    Na patelni na której smażyliśmy mięso układamy przekrojone bułki miąższem do dołu i chwile rumienimy. Bułki pochłoną smaki pozostawione przez mięso i będą chrupiące.
    Pieczywo smarujemy cienką warstwa majonezu. Układamy warstwę czerwonego szczawiu i podsmażonej cebulki, a na nią mięso. Całość skrapiamy sosem tabasco. Przykrywamy drugą połową bułki.
    Serwujemy z zimnym piwem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Polędwica wołowa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Amerykańska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować