Smaczny barszcz biały z jajkiem idealny na obiad lub inne okazje.
15 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
0,5 kg żeberek wieprzowych
6 ziemniaków
0,5 szklanki śmietany
Po 3 ziarenka pieprzu i ziela angielskiego
2 liście laurowe
2 ząbki czosnku
1 łyżka majeranku
Sól pieprz do smaku
1 butelka barszczu białego 0,5 l
Barszcz biały z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Żeberka opłukaj, włóż do garnka zalej wodą i zagotuj zbierz szumowiny, gotuj około 20 minut. Dodaj przyprawy i pokrojone w kostkę ziemniaki gotuj do miękkości.
Dodaj barszcz z butelki zagotuj.
W razie potrzeby dopraw solą i pieprzem, dodaj śmietanę. Żeberka wyjmij obierz mięso i wrzuć do zupy. Jajka ugotuj na twardo wystudź obierz i pokrój w ósemki.
Barszcz podajemy z jajkiem posypany koperkiem.
Komentarze