Barszcz biały z jajkiem

5 (3 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczny barszcz biały z jajkiem idealny na obiad lub inne okazje.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5 kg żeberek wieprzowych
    6 ziemniaków
    0,5 szklanki śmietany
    Po 3 ziarenka pieprzu i ziela angielskiego
    2 liście laurowe
    2 ząbki czosnku
    1 łyżka majeranku
    Sól pieprz do smaku
    1 butelka barszczu białego 0,5 l

    Dodatkowo
    4 jajka ugotowane na twardo
Wystaw ocenę:

5 (3 ocen)

Zobacz również:

Barszcz biały

Barszcz biały z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka opłukaj, włóż do garnka zalej wodą i zagotuj zbierz szumowiny, gotuj około 20 minut. Dodaj przyprawy i pokrojone w kostkę ziemniaki gotuj do miękkości.
    Dodaj barszcz z butelki zagotuj.
    W razie potrzeby dopraw solą i pieprzem, dodaj śmietanę. Żeberka wyjmij obierz mięso i wrzuć do zupy. Jajka ugotuj na twardo wystudź obierz i pokrój w ósemki.
    Barszcz podajemy z jajkiem posypany koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować