Barszcz biały z grzybami

4.5 (2 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Smaczny i sycący barszcz biały z dodatkiem grzybów świeżych lub suszonych.

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 litry wody
    3 ząbki czosnku
    Barszcz biały w butelce
    0,5 szklanki śmietany
    6 ziemniaków
    6-8 podgrzybków, maślaków lub garść suszonych grzybów
    Sól pieprz do smaku
    Łyżka majeranku
    2 liście laurowe
    Po 4 ziarenka ziela angielskiego i pieprzu czarnego
    1 łyżka masła
Wystaw ocenę:

4.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Barszcz biały

Barszcz biały z grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Świeże grzyby obierz, opłukaj i pokrój dodaj do gotującej się wody.(jeśli używasz suszonych namocz je 0,5 godziny, opłukaj i dodaj do garnka)
    Następnie dodaj masło, czosnek, sól pieprz do smaku, majeranek liście laurowe, ziele angielskie i pieprz gotuj około 20 minut.
    Ziemniaki obierz, opłukaj i pokrój w kostkę dodaj do barszczu gotuj aż będą miękkie dodaj barszcz z butelki na koniec zageść śmietaną.

Porady

Barszcz smakuje zarówno z grzybami świeżymi lub suszonymi. Podawaj z pajdą chleba.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby leśne

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować