BABECZKI CYTRYNOWE Z KREMEM ŚMIETANOWYM

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Kolorowe, aromatyczne, zachwycą nie tylko dzieci

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szkl cukru
    25 dag mąki uniwersalnej
    3 jajka
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    op.cukru waniliowego
    1/4 kostki margaryny
    szklanka maślanki
    szczypta soli
    skórka otarta z 1 cytryny
    masa:
    500 ml śmietany kremówki
    500 g mascarpone
    cukier puder
    dodatkowo:
    kolorowe jajeczka do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Babeczki Babeczki Muffinki

Babeczki cytrynowe z kremem śmietanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. *Jajka ubić z cukrami, dodać maślankę, skórkę z cytryny, dokładnie zmiksować. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i solą. Dodawać po

    łyżce mąkę do jajek, ciągle miksując. Rozpuszczoną wystudzoną margarynę dodać do ciasta, wymieszać, Przekładać do foremek na muffinki do 2/3 wysokości, piec 20 minut w 180 st.

    *Kremówkę ubić na sztywno, dodawać po łyżce mascarpone, miksować. Dosłodzić cukrem pudrem do smaku.

    * Na każdą wystudzona babeczkę nakładać za pomocą szprycy cukierniczej krem, udekorować kolorowymi jajeczkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cytryna

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować