Babeczki cytrynowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do miski wybijam jajka, dodaję cukier puder i miksuję do zwiększenia objętości. Następnie stopniowo dodaję przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i miksuję na wolnych obrotach. Na koniec dodaję olej lub masło oraz sok z cytryn. Wszystko dokładnie mieszam na gładką masę.
2.Krem: Miękkie masło ubij na puch dodaj cukier puder i miksuj przez 2-3 minuty. Na koniec dodaj sok z cytryny delikatnie miksując. Przekłądam krem do worka cukierniczek=go z ozdobną końcówka np.o symbolu M1 i dekoruję babeczki. Na koniec wkładam po motylku.
3.Do formy na babeczki wkładamy papierowe papilotki i wypełniamy je do 3/4 wysokości ciastem.
4.Babeczki pieczemy przez 20-25 minut w 180 stopniach C.
Komentarze