Babeczki cytrynowe do koszyczka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.ciasto-Masło rozpuścić i ostudzić do letniego. Jajka zmiksować z cukrem na puch. Przesiać tam mąkę z proszkiem, dodać sok i ekstrakt z cytryny, wymieszać na niskich obrotach miksera. Potem dolewać letnie masło i zmiksować. Foremki natłuścić i za pomocą łyżki od lodów, napełniać do 3/4 wysokości.
2.Można ponalewać też do papierowych papilotek albo silikonowych mat.
3.Piec ok 25-30 min. w 175 *C. Można sprawdzić wykałaczką czy upieczone.
4.Po upieczeniu wyjąć z foremek i ostudzić.
5.lukier- Cukier puder przesiać i rozetrzeć z sokiem i gorącą wodą, na lejącą papkę.Lukrem oblać babeczki i zostawić do zastygnięcia. Można posypać posypką cukrową, albo ozdobić w/g własnego upodobania.
Komentarze