Babka kokosowa z orzechami laskowymi i marchewką

5 (2 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Zapraszam na bardzo pyszną babkę o smaku kokosowym. Ciasto jest dość ciężkie, ale szybkie w przygotowaniu. Polecam o kawy.

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 jajka
    3/4 szkl cukru
    1 szkl mleka kokosowego
    1/2 szkl oleju
    2 solidne garście startej i odciśnietej z soku marchewki
    2 szkl mąki pszennej
    3/4 szkl mąki kokosowej
    1 szkl orzechów laskowych
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    blaszka 30 x 12
    papier do pieczenia
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Babka kokosowa z orzechami laskowymi i marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę, wlewamy olej i mleko kokosowe, mieszamy. Dodajemy obie mąki, proszek do pieczenia i miksujemy. Dodajemy orzechy i marchewkę, mieszamy i przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto nacinamy wzdłuż nożem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 50 minut.
    Ciasto wyjmujemy z piekarnika i studzimy. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować