Smaczne i sycące danie obiadowe w wersji weganskiej
60 min
Dla 10 osób
Łatwy
Składniki:
Składniki:
Pół kilo kapusty kiszonej
Pół kilo pieczarek
3 ziemniaki ugotowane w mundurkach
Sól
Pieprz
3 łyżki cebuli prazonej
Olej
Pół szklanki mąki orkiszowej
Wegańskie kotlety z kapusty kiszonej i pieczarek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonanie:
Kapustę gotujemy do miękkości, pieczarki kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na oleju, pod koniec smażenia aż odparuje cała woda dodajemy odsączona , posiekana kapustę i cebulę. Chwilkę smażymy, studzimy. Do wystudzonej masy dodajemy przeciśnięte przez praskę ziemniaki, sól, pieprz i 2 łyżki mąki. Formujemy kotleciki, obtaczamy w pozostałej mące i smażymy na rumiano na rozgrzanym oleju.
Porady
Kotlety podajemy polane np sosem pieczarkowym z dowolną surówką , w wersji light możemy upiec je w piekarniku
Komentarze