Kotlety z kiszonej kapusty

4.5 (152 ocen)

  • 45 min

Takie troszkę inne ale pyszne kotleciki z kapusty kiszonej. Polecam gdyż kapusta kiszona przywraca równowagę kwaso-zasadową organizmu i korzystnie wpływają na florę bakteryjną jelit dzięki zawartych w niej bakteriach kwasu mlekowego.

  • 45 min

Składniki:

  • 1kg kapusty kiszonej

    2 cebule

    1/2 szklanki otrębów pszennych

    1-2 łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej

    2-3 jajka

    świeżo mielony pieprz

    oliwa z oliwek do smażenia


Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotlety z kiszonej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Początkowo dusimy kapustę w małej ilości wody przez ok.15 minut. Następnie czekamy aż kapusta ostygnie, odlewamy wodę i siekamy.
    Do kapusty dodajemy zarumienioną na patelni cebulę,,
    mąkę, otręby, świeżo mielony pieprz oraz jajka. Z masy formujemy kotleciki. Smażymy na rozgrzanym oleju.

Porady

Do masy możemy dodać pieczarki pokrojone w małą kosteczkę i podsmażone na oleju lub maśle

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować