Kotlety z pieczarek

4.98 (191 ocen)

  • 25 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Idealne rozwiązanie dla tych, którzy nie jedzą mięsa.

  • 25 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g pieczarek
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    garść lubczyku
    1 jajko
    1 łyżka śmietany 18%
    bułka tarta
    sól, pieprz
    masło do smażenia
Wystaw ocenę:

4.98 (191 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotlety z pieczarek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kotlety z pieczarek 1. Pieczarki oczyszczamy, ścieramy na tarce o dużych oczkach.
    Cebulę kroimy w kostkę.
    Lubczyk siekamy.
    Do pieczarek dodajemy cebulę, lubczyk, jajko, śmietanę, przeciśnięty przez praskę czosnek, 3-4 łyżki bułki tartej. Dokładnie wyrabiamy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
    Z przygotowanej masy formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej.
    Smażymy na rozgrzanym maśle przez kilka minut z każdej strony.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować