Kotlety z kiszonej kapusty z grzybami

4 (2 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszne kotlety z kiszonej kapusty z prawdziwkami suszonymi i sosem z gotowania kapusty sa bardzo smaczne jako samodzielne danie obiadowe..........SMACZNEGO!!!

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • kiszona kapusta 1 kg, suszone grzyby prawdziwki 2 szklanki, woda 1,5 litra, ziemniaki ugotowane 1/2 kg, bułka tarta 4-5 szklanki, kucharek 1 łyżka, pieprz mielony 1 łyżeczka, jajka 1 sztuka, olej rzepakowy - ile potrzeba

    sos z wywaru: 0,75 - 1 litr wywaru, mąka 4 łyżki, śmietana 18% 100 gram, kostka rosołowa 1 sztuka, sól 3/4 łyżeczki, pieprz mielony 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

4 (2 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotlety z kiszonej kapusty z grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kotlety z kiszonej kapusty z grzybami 1. Grzyby suszone prawdziwki namoczyć w letniej wodzie na 1 godzinę, dodać do kiszonej kapusty, wlać wodę i gotować do miękkości kapusty i grzybów.

    Durszlak postawić na pustym garnku i wylać kapustę z grzybami do durszlaka, wywar będzie do sosu, kapustę wystudzić.
  • Kotlety z kiszonej kapusty z grzybami 2. Drobno posiekać nożem kapustę z grzybami, wsypać do miski, dodać bułkę tartą, jajka, kucharka, pieprz mielony, ugotowane ziemniaki pogniecione widelcem i wszystko ręka wyrobić.
  • Kotlety z kiszonej kapusty z grzybami 3. Na gorącym oleju smażyć z każdej strony rumiane kotlety.
  • Kotlety z kiszonej kapusty z grzybami 4. Do letniego wywaru wsypać mąkę, kostkę rosołową, pieprz mielony, wlać śmietanę, postawić na ogniu i mieszając cały czas rózgą zagotować do zagęszczenia sosu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować