Wegańskie kotlety pieczarkowo buraczane

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczna bezmięsna propozycja na obiad

  • 45 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    2 średnie ugotowane czerwone buraki
    10 pieczarek
    1 cebula
    Pół kajzerki namoczonej w wodzie
    Pół szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
    2 łyżki mielonego siemienia lnianego
    Kilka łyżek mąki orkiszowej
    Woda
    Oliwa
    Sól
    Pieprz
    Tymianek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Wegańskie kotlety pieczarkowo buraczane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie:
    Pieczarki siekamy i podsmażamy razem z cebulą na patelni. Mieszamy z ugotowanym, pokrojonymi w kostkę burakami i odcisnieta bułkę. Wszystko razem blendujemy, pozostawiajac delikatne grudki,dodajemy siemię i tyle wody aby masa była gestawa, na końcu dodajemy kaszę, przyprawy, sól i pieprz. Mieszamy dokładnie, formujemy kotleciki, obtaczamy w mące orkiszowej, smażymy na rumiano na rozgrzanym oleju.

Porady

Kotlety podajemy z ulubioną surówką lub puree ziemniaczanym

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować