Pieczona kaczka z pomarańczami

0 (0 ocen)

  • 5 godz.
  • Dla 6 osób
  • Średni

Filety i udka z kaczek, pieczone. Idealna przekąska na przyjęcia.

  • 5 godz.
  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • filet z kaczki 2 szt.
    udka kacze 4 szt.
    lubczyk
    przyprawa do kaczki
    olej z pestek winogron 100 ml
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Przekąski

Pieczona kaczka z pomarańczami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wyczyszczone, wymyte kawałki kaczki odciskamy z wody, osuszamy papierowymi ręczniczkami. Z przyprawy do kaczki i oleju robimy marynatę, mieszamy. Zrobioną marynatę odstawiamy na 15-20 minut. Po tym czasie nacieramy marynatą każdy kawałek kaczki. Zamarynowane kawałki kaczki nakrywamy i wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Po kilku godzinnym marynowaniu, nacinamy skórki w filetach i udkach. Smażymy na gorącej patelni bez tłuszczu, na wolnym ogniu do ładnego zarumienienia się mięs i ich miękkości. Smażymy razem z łodyżkami lubczyku. Usmażone kawałki kaczki podajemy z plastrami pomarańczy.

    Smacznego!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kaczki Pomarańcze

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować