Paprykarz drobiowo warzywny

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Danie , jednogarnkowe, szybkie . Dodatkowym plusem jest duża zawartość warzyw.

  • 60 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg indyka bez skóry
    3 średnie cebule
    2 male marchewki
    1 pietruszka
    Biała część pora
    0,5 kg pieczarek
    Pół główki białej kapusty
    Czerwona papryka
    Żółta popryka
    Zielona papryka
    Pomarańczowa papryka
    Olej do smażenia
    2 łyżki przecieru pomidorowego
    Do smaku:
    Vegeta
    Slodka I ostra papryka
    Pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Paprykarz

Paprykarz drobiowo warzywny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy osuszamy I kroimy w większą kostkę cebule , marchew, pietruszkę obieramy. Na 3 łyżkach oliwy smażymy mięso w tym czasie kroimy cebulę w kostke oraz por tak samo marchew ,pietruszke oraz pieczarki pokrojone w kostke dokładamy do mięsa. Smażymy . Kapustę siatkujemy I dokładamy do wszystkiego dusimy pod przykryciem 20 minut . W tym czasie myjemu papryke I usuwamy z niej gniazda nasienne , kroimy w paski I dokladamy do dania. Dusimy doprawiamy do smaku przecierem , oraz przyprawami wszystko dokładnie mieszamy. Gotowe .
    Smacznego

Porady

Paprykarz podajemy z ryżem . Danie powinno być lekko ostre . Indyka możemy zastąpić kurczakiem .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Mięso Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować