Pączki serowe

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Tradycyjne smażenie pączków wymaga dużo pracy, ten przepis jest o wiele prostszy, a rezultaty rownie pyszne.

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    5 jaj
    3 szklanki mąki pszennej
    15 dag cukru
    50 dag białego sera
    5 łyżek kwaśnej śmietany
    1 cukier waniliowy
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    Marmolada różana
    Olej do smażenia
    Cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciastka Pączki

Pączki serowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie:
    Oddzielamy żółtka od białek. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, następnie dodajemy śmietanę i po łyżce zmielonego sera, na końcu mąkę z proszkiem do pieczenia. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli i dodajemy do masy delikatnie mieszając łyżką. Formujemy pączki, nadziewamy marmolada różana . Układamy na oprószonej mąką stolnicy. Smażymy w rozgrzanym oleju aż będą rumiane z obu stron. Wyciągamy z oleju i odsączamy z jego nadmiaru na papierowym ręczniku. Po wystudzeniu obtaczamy w cukrze pudrze.

Porady

Pączki możemy nadziać dowolnie np. Budyniem, czekoladą lub toffi

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować