3 szklanki mąki
pół szklanki cukru
1 jajko
2 żółtka
2 łyżki kwaśnej śmietany
250 g twarogu
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3 łyżeczki cukru waniliowego
olej do smażenia
cukier puder do posypania
Sposób przygotowania przepisu:
Oponki serowe
1.
W misce mieszamy mąkę,jajko ,żółtka,cukier, śmietanę,twaróg,proszek do pieczenia i cukier waniliowy. Wyrabiamy dokładnie ciasto. Ciasto wałkujemy i wykrawamy koła i na środku robimy dziurkę np.kieliszkiem.
W garnku rozgrzewamy olej i smażymy pączki na złoto z obu stron. Wykładamy na ręcznik papierowy i posypujemy całuski cukrem pudrem :)
PP_02-2016
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze