Makaron z makiem i bakaliami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kluski z makiem, to obowiązkowa potrawa na wigilijnym stole.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • makaron świderki– 250g
    bakalie - 150g
    miód -1/2 szkl
    mak mielony - 100g
    mleko - 125 ml
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z makiem i bakaliami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko wlać do rondla, zagotować.
    Do gotującego się mleka wsypać mak, mieszając podgrzewać przez minutę.
  • 2. Następnie dodać do maku miód i bakalie mieszając na wolnym ogniu do połączenia składników.
    Makaron ugotować al dente, odcedzić, wymieszać z masą makowo-bakaliową.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakalie Mak Makaron Miód

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować