Ciasteczka z masą kawową i orzechami

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Smaczne, kruche ciasteczka z masą kawową z delikatną nutką orzechów.

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 60 g masła
    50 g cukru
    1 łyżka płynnego miodu
    115 g mąki
    1 łyżka czubata kakao
    1/2 łyżeczki sody
    Masa
    50 g masła
    60 g cukru pudru
    1 łyżka płynnego miodu
    1 łyżeczka kakao
    1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej
    2 łyżki drobno zmielonych orzechów włoskich
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciastka

Ciasteczka z masą kawową i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło z cukrem i miodem utrzeć na puszystą masę. Dodać mąkę, kakao i sodę i wyrobić ciasto na gładką masę. Ciasto rozwałkować na placek o grubości 5 mm. Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w 160 stopniach przez 15-20 minut. Jeszcze ciepłe ciasto pokroić na prostokąty takie około 3 cm na 8 cm. Odstawić do wystygnięcia. Przygotować masę.
    Masło, cukier, miód, kakao, kawę i orzechy utrzeć na jednolitą masę. Masę przełożyć do rękawa cukierniczego i nakładać na jedno ciasteczko i przykryć drugim ciasteczkiem. Można udekorować.

Porady

Ciasteczka można posmarować kwaśnym dżemem i na ten dżem można położyć masę i skleić.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować