Ciasteczka z masą kawową i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Masło z cukrem i miodem utrzeć na puszystą masę. Dodać mąkę, kakao i sodę i wyrobić ciasto na gładką masę. Ciasto rozwałkować na placek o grubości 5 mm. Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w 160 stopniach przez 15-20 minut. Jeszcze ciepłe ciasto pokroić na prostokąty takie około 3 cm na 8 cm. Odstawić do wystygnięcia. Przygotować masę.
Masło, cukier, miód, kakao, kawę i orzechy utrzeć na jednolitą masę. Masę przełożyć do rękawa cukierniczego i nakładać na jedno ciasteczko i przykryć drugim ciasteczkiem. Można udekorować.
Porady
Ciasteczka można posmarować kwaśnym dżemem i na ten dżem można położyć masę i skleić.
Komentarze