Sałatka witaminowa z fetą i oliwkami

4.99 (173 ocen)

  • 15 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Lekka i chrupiąca sałatka doskonała jako dodatek do potraw jak i do samodzielnego zjedzenia.

  • 15 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 sałata lodowa
    ser feta
    czarne oliwki
    1 pomidor
    pół czerwonej papryki
    pół ogórka zielongo
    marynowana mini cebulka
    marynowany czosnek konserwowy

    sos:
    3 łyżki musztardy francuskiej
    1 łyżka majonezu
    2-3 łyżki soku z cytryny
    1 łyżeczka płynnego miodu
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.99 (173 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sosy

Sałatka witaminowa z fetą i oliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka 1. Sałatę lodową rwiemy lub kroimy ma małe kawałki. Układamy na dno dużego talerza. Następnie kroimy w małą kostkę pomidora ,ogórka i kładziemy na sałacie. Oliwki , czosnek, mini cebulkę konserwową odsączamy z zalewy i rozkładamy na sałatce. Oliwki można pokroić w plasterki. Na koniec kładziemy pokrojony w większą kostkę ser feta. Składnik na sos dokładnie mieszamy.
    Całość sałatki polewamy sosem dopiero przed podaniem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Musztarda Oliwki Sałata Sery

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować