Kolorowa sałatka z fasolą, oliwkami i rodzynkami

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pikantnie doprawiona sałatka, słodko – wytrawna w smaku. Potrawa z różnokolorowych warzyw i jabłka, z dodatkiem słodkich bakali oraz aromatycznych świeżych ziół. Doskonała na lekki posiłek, czy też jako uzupełnienie obiadu.

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 duża czerwona papryka (275 g)
    230 g czerwonej fasoli konserwowej (masa bez zalewy)
    1 duże słodko – winne jabłko (210 g)
    100 g kapusty pekińskiej
    30 zielonych oliwek konserwowych bez pestek (70 g)
    50 g pora
    30 g szczawiu
    3 łyżki posiekanego szczypiorku
    2 łyżki posiekanego lubczyku
    1 łyżka posiekanej mięty
    5 łyżek sparzonych, osączonych rodzynków
    3 łyżki majonezu
    2 łyżeczki musztardy sarepskiej
    ½ łyżeczki imbiru mielonego
    sól do smaku
    pieprz cayenne do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Przystawki Majonez

Kolorowa sałatka z fasolą, oliwkami i rodzynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kolorowa sałatka z fasolą, oliwkami i rodzynkami 1. Kapustę, pora i szczaw posiekać i przełożyć do miski. Dodać szczypiorek, lubczyk, miętę oraz rodzynki.
  • Kolorowa sałatka z fasolą, oliwkami i rodzynkami 2. Dołożyć pozbawione gniazd nasiennych i pokrojone w kostkę paprykę i jabłko, fasolę, a także pokrojone w plastry oliwki. Dodać musztardę, wsypać imbir.
    Składniki dokładnie wymieszać, dodając majonez i przyprawy do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować