REKLAMA

Kolorowa sałatka z fasolą, oliwkami i rodzynkami

wyświetlono: 963 | dodany do książki kucharskiej: 1 | polecenia: 0

Pikantnie doprawiona sałatka, słodko – wytrawna w smaku. Potrawa z różnokolorowych warzyw i jabłka, z dodatkiem słodkich bakali oraz aromatycznych świeżych ziół. Doskonała na lekki posiłek, czy też jako uzupełnienie obiadu.

opublikowany: 01.05.2019
Udostępnij Pinterest
  • dla 6 osób
  • 20 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 duża czerwona papryka (275 g)
    230 g czerwonej fasoli konserwowej (masa bez zalewy)
    1 duże słodko – winne jabłko (210 g)
    100 g kapusty pekińskiej
    30 zielonych oliwek konserwowych bez pestek (70 g)
    50 g pora
    30 g szczawiu
    3 łyżki posiekanego szczypiorku
    2 łyżki posiekanego lubczyku
    1 łyżka posiekanej mięty
    5 łyżek sparzonych, osączonych rodzynków
    3 łyżki majonezu
    2 łyżeczki musztardy sarepskiej
    ½ łyżeczki imbiru mielonego
    sól do smaku
    pieprz cayenne do smaku
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Kuchnia:

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • Kolorowa sałatka z fasolą, oliwkami i rodzynkami 1. Kapustę, pora i szczaw posiekać i przełożyć do miski. Dodać szczypiorek, lubczyk, miętę oraz rodzynki.
  • Kolorowa sałatka z fasolą, oliwkami i rodzynkami 2. Dołożyć pozbawione gniazd nasiennych i pokrojone w kostkę paprykę i jabłko, fasolę, a także pokrojone w plastry oliwki. Dodać musztardę, wsypać imbir.
    Składniki dokładnie wymieszać, dodając majonez i przyprawy do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: JustKuchcik P10

Sałatka z fasolą mung

Sałatka z gotowanej fasoli mung, papryki, jabłka oraz zieleniny.

kategoria: Sałatki sok Przystawki majonez opublikowany: 29.04.2014 | wyświetlono: 2721 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE