Sałatka z fetą i oliwkami

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Świetnie smakuje z czosnkowymi grzankami.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 główka sałaty masłowej
    1 opakowanie sera feta
    1 pęczek rzodkiewki
    5 dag. zielonych oliwek z papryką
    5 dag. czarnych oliwek
    2 łyżki posiekanej bazylii
    4 łyżki oliwy
    słodka mielona papryka
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z fetą i oliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser feta odsączyć i pokroić w drobną kostkę. Podzielić na dwie części. Pierwszą część posypać słodką papryką, a pozostałą fetę obtoczyć w posiekanej drobno bazylii. Sałatę umyć, dobrze osuszyć, następnie porwać na mniejsze kawałki.
  • 2. Umyte rzodkiewki pokroić na cienkie plasterki. Zielone oliwki odsączyć i przekroić na połówki. Czarne pozostawić w całości. Sałatę, ser feta, oliwki zielone i czarne oraz rzodkiewkę przełożyć do miski. Delikatnie wymieszać. Posypać pozostałą bazylią, oprószyć pieprzem i skropić oliwą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Feta Oliwki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Bez gotowania Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować