Pieczone pierogi

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Danie typowo imprezowe ,nadaje się doskonale na przyjęcie rodzinne jak i na spotkanie z przyjaciółmi .

  • Łatwy

Składniki:

  • - margaryna: 25 dekagramów
    - mąka: 0.5 kilograma
    - jajka: 2 sztuki
    - śmietana: 2 łyżki
    - sól: 1 szczypta
    - chili: 1 szczypta

    - ziemniaki: 50 dekagramów
    - ser feta: 20 dekagramów
    - cebula (mała): 1 sztuka
    - margaryna: 2 łyżki
    - zielona pietruszka-posiekana: 2 łyżki
    - pieprz prawdziwy: 0.25 łyżeczki

    - Jajko: 1 sztuka
    - mleko: 1 łyżka
    - śmietana: 1 łyżka
    - pieprz ziołowy: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pieczone pierogi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pieczone pierogi 1. Z podanych składników zagniatamy ciasto, rozwałkowujemy i wycinamy krążki.
    Do skręconych ziemniaków dodajemy rozkruszoną fetę,podsmażoną cebulkę, posiekane zioła i doprawiamy pieprzem ewentualnie solą. Polepione pierogi układamy na natłuszczonej blaszce i każdego smarujemy jajkiem rozmieszanym z mlekiem i śmietaną, posypujemy delikatnie pieprzem ziołowym. Pieczemy na złoty kolor i podajemy gorące z czerwonym barszczem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Wigilia Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować