Ciasto bez pieczenia z mango

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Może nie jest fotogeniczne, ale wyszło bardzo pysznie

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • Składniki:
    ok. 20 czekoladowych herbatników na spód
    ok 20 jasnych herbatników na wierzch
    Masa budyniowa na bazie mango:
    2 paczki po 450 g mrożonego mango
    2 budynie śmietankowe
    3/4 szklanki cukru
    Masa śmietankowa:
    350 ml śmietanki 30%
    25 dag mascarpone
    2 łyżeczki żelatyny
    3-4 łyżki cukru
    Lukier:
    1 szklanka cukru pudru
    niewielka ilość wody
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Herbaty

Ciasto bez pieczenia z mango - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciemne herbatniki ułożyć na blaszce 33cm x 22 cm
    Masa budyniowa:
    Mango zalewamy 1/4 szklanki wody. Gotujemy, a następnie delikatnie miksujemy, nie na gładki mus., lecz tak by widoczne były kawałki owoców. Zagotować. Budynie i cukier wymieszać w 1/4 szklanki wody. Wlać na gotujące się owoce. Mieszając zagotować. Gorący budyń wylewamy na herbatniki.
    Masa śmietankowa.
    Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody. Przestudzić. Śmietankę ubić z cukrem, pod koniec ubijania dodać mascarpone i żelatynę. Dokończyć ubijanie.Wyłożyć na wystudzoną masę budyniową. Na wierzchu ułożyć jasne herbatniki i wstawić do lodówki do zastygnięcia.
    Lukier:
    Cukier puder wymieszać z odrobiną wody. Polać nim ciasto
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Herbatniki Mango

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez gotowania Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować