Zupa krem z porów

0 (0 ocen)

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Jeśli masz w domu małego niejadka, możesz przekonać go do tej zupy nazywając ją"zupą chipsową".Choć nazwa ta nie brzmi zachęcająco, to muszę przyznać, że dawno nie jadłam tak pysznej zupy.

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - por (biała część): 1 sztuka
    - zieniaki: 3 sztuki
    - marchew: 2 sztuki
    - żberka: 30 dekagramów
    - korzeń pietruszki: 1 sztuka
    - ser parmezan: 10 dekagramów
    - serki topione pełnotłuste: 4 sztuki
    - oliwa do smażenia: 1 łyżka
    - groszek ptysiowy: 1 szklanka
    - sól i pieprz: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa krem Krem Chipsy

Zupa krem z porów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z marchwi, pietruszki i żeberek ugotuj wywar. Wrzuć na rozgrzaną oliwę pokrojone w piórka pory. Smaż je przez około 5 minut, uważaj żeby ich nie przypalić. Wyjmij mięso i warzywa z wywaru. Wrzuć do niego pory i obrane pokrojone w kostkę ziemniaki. Gdy ziemniaki będą już miękkie możesz dodać serki i parmezan. Możesz dodać do niej pół ugotowanej wcześniej marchewki. Zmiksuj blenderem lekko przestudzoną zupę.
    Dopraw ją i przegotuj. Zupę można podawać z groszkiem ptysiowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Por Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować