Ślimaczki z ciasta francuskiego z cynamonem

4.31 (190 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Proste i pyszne ciasteczka z gotowego ciasta francuskiego. Chrupiące i pachnące cynamonem. Mozna takie przygotować na świąteczny stół. Polecam.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    5 dag masła lub margaryny
    cukier trzcinowy według uznania
    cynamon mielony według uznania
Wystaw ocenę:

4.31 (190 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka

Ślimaczki z ciasta francuskiego z cynamonem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło lub margarynę roztapiamy i lekko studzimy.
  • 2. Ciasto rozwijamy na stolnicy, odkładamy na 10 minut żeby się ociepliło. Po tym czasie za pomocą pędzelka smarujemy je masłem lub margaryną, posypujemy cukrem i cynamonem według uznania. Zwijamy jak roladę.
  • 3. Ciasto kroimy w plasterki ostrym nożem i układamy je na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia.
  • 4. Pieczemy w temperaturze 220 stopni przed około 25 minut do ładnego zrumienienia się.
  • 5. Upieczone studzimy i podajemy. Smacznego życzę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Cynamon

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować