REKLAMA
Wspaniały orzeźwiający sernik na zimno. Na spodzie ciasteczka oreo, a na nich przepyszna mozaika serowo-bazyliowa. Całość zwieńczona truskawkami w krystalicznej galaretce. Prawdziwa poezja smaku :)
Calzone z nadzieniem a'la meksykańskim. Pewnie daleko im do oryginału ale w mojej rodzinie wszystkim smakowała ta wersja.
To danie jest perfekcyjne pod każdym względem i w 100 % trafia w mój kulinarny gust. Możecie dodać także inne, ulubione zioła, a nawet drobno pokrojone, suszone pomidory z oliwy - będzie równie pysznie!
Koperty z tym farszem smakowały wyśmienicie :-)
Krótkie rurki makaronu nadziane ziołową ricottą i owinięte w szynkę serrano. A wszystko na kremowym, przyrządzonym na parze, jajeczno-serowym sosie.
Kotlety nadziewane orzechową fetą to jedno z moich ulubionych (ostatnimi czasy) dań. Najbardziej smakują mi na zimno, pokrojone na kanapkę, ale sprawdzą się też w sosie z makaronem. Jeżeli masz dość zwykłych mielonych, "podrasuj" je moim sposobem :).
Pyszny placek na znakomitym spodzie z bazyliowego ciasta. Można robić w jednej dużej foremce lub w czterech mniejszych. Najsmaczniejszy po lekkim przestudzeniu, lepiej też się wtedy kroi gdyż sery nie są aż tak lejące
Nigdy nie słyszałam o faszerowaniu i pieczeniu kurczaka z makaronem, więc postanowiłam sprawdzić, jak smakuje . Mogę śmiało powiedzieć, że jest przepyszny, polecam wszystkim!
Ostatnio skomentowane
Bigos z cukinii