Zupa ziemniaczana z koperkiem

2.5 (2 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczna i rozgrzewająca zupa ziemniaczana z koperkiem.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 ziemniaków
    1 por
    1 mały seler
    1 mała pietruszka
    Cebula
    3 ząbki czosnku
    1 łyżka masła
    1 łyżka oleju
    3 łyżki śmietany
    1 łyżka mąki
    Ziele angielskie
    Liść laurowy
    Majeranek
    Sól pieprz do smaku
    Pęczek koperku
Wystaw ocenę:

2.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Kartoflanka

Zupa ziemniaczana z koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku rozgrzej olej i masło dodaj obraną i pokrojoną cebulę i czosnek, chwilę podsmaż dodaj pokrojoną w kostkę pietruszkę, selera i pora wszystko razem podsmaż około 10 minut, dodaj obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki , polej wodą, dodaj ziele, liścia laurowego, majeranek oraz sól i pieprz do smaku. Gotuj około 30 minut, na koniec zupę zageść mąka i śmietaną, wierzch posyp koperkiem.

Porady

Zupę możesz podawać z przesmażonym boczkiem i kiełbasą, lub w wersji bez mięsnej. Najlepiej smakuje z pajdą chleba.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować