Kartoflanka z kiełbasą

4.99 (149 ocen)

  • 40 min

A to takie wspomnienie dzieciństwa :) Tania, prosta zupka, a jak cieszy :)

  • 40 min

Składniki:

  • 1 kilogram ziemniaków,
    40 dag cienkiej kiełbasy,
    pęczek włoszczyzny,
    cebula,
    2 kostki rosołowe,
    3 łyżki oleju,
    łyżka masła,
    2 łyżeczki słodkiej papryki,
    sól,
    pieprz,
    ziele angielskie,
    liść laurowy,
    magii
Wystaw ocenę:

4.99 (149 ocen)

Zobacz również:

Zupy Kartoflanka

Kartoflanka z kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać 2 łyżki oleju i masło, wrzucić cebulę a po chwili paprykę. Smażyć często mieszając, aż papryka się rozpuści ( uważać żeby nie przypalić). Wlać ok 1,5 l wrzątku, zagotować. Wrzucić kostki rosołowe i resztę przypraw. W tym czasie umyć i obrać włoszczyznę i ziemniaki. Pokroić i dodać do zupy. Na patelni rozgrzać resztę oleju, podsmażyć pokrojoną w talarki kiełbasę i dodać do zupy. Gotować jeszcze ok. 15 min
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki Kiełbasa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować